Geopolitisk status og konsekvenser for sikkerhet, handel, forsyningslinjer: hvilke dilemmaer må styrene håndtere?

Sanksjonene mot Russland og den politiske rivaliseringen mellom USA og Kina bidrar allerede til en diskusjon om det er fornuftig med outsourcing på samme nivå som nå, eller om man blir for sårbare. Vil denne geopolitiske risikosituasjonen bidra til starten på en reversering av globaliseringen og den åpne handelspolitikken som hittil har vært rådende?

Mange selskaper rammes av sanksjonene og andre utfordringer i forsyningskjedene, problemer med betaling, tilgang på ansatte, økt sikkerhetsrisiko osv.  På dette temamøte vil Ulf Sverdrup, NUPI gi oss et geopolitisk bakteppe om situasjonen Ukraina-Russland, Kina-USA. Hvilke konsekvenser kan denne få for sikkerhet, handel, forsyningslinjer?

Hvor galt kan det egentlig gå? Equinors arbeid med scenarier som metodikk, belyst ved scenariet «Rivalry» som inkluderer elementer slik som WTO, handel generelt, klima, SWIFT, utvikling i Verdensbanken osv. Innledninger ved risikoansvarlig Paul Piché og scenarieansvarlig Eirik Wærnes, Equinor.

Til sist men ikke minst vil Svein Tore Holsether, CEO i Yara ASA dele siner erfaringer fra Yara og som styreleder i NHO. Hvilke dilemma må styrene håndtere?

Det vil være mulig å følge møte digitalt. Meld deg på her og send en e-post til post@styreinstitutt.no for å motta lenke til webcast.