Usikre tider: Hvordan skal styrene forholde seg?

Temamøtet tirsdag 24.mai oppdateres til en samtale mellom Nicolai Tangen og Tor Olav Mork Mørseth om dagens virkelighet og sjokkvirkningene av krigen mot Ukraina. 

Hvordan skaffer styrene seg oversikt og utsikt i en uforutsigbar situasjon med sanksjoner, usikre forsyningslinjer, inflasjon og valutasvingninger? Hvilke valg har styret og ledelsen, og hvilken risiko løper de hvis de ikke tar grep og handler?

Som leder av Oljefondet har Nicolai Tangen vist sitt store engasjement for mennesker. Derfor er vi nysgjerrige på å høre hans tanker om hvordan man skal klare å rekruttere og å holde på de gode folka når konkurransen er så hard. Hvordan skaffer man rett kompetanse? Og hvorfor er kommunikasjon en så viktig del av Oljefondets strategi? I tillegg vil vi høre mer om Oljefondets standpunkt til lederlønninger.   

Nicolai Tangen, leder for NBIM, tidligere eier og leder av AKO Capital, et av de mest vellykkede hedgefond i Europa. Han har utdanning blant annet fra Forsvaret, NHH, Wharton School og Cortauld Institude of Art. Disposisjonsrett til 1500 verk fra hans store samling av skandinavisk modernistisk kunst ble i 2015 gitt til Sørlandets kunstmuseum.

Tor Olav Mork Mørseth, leder av arkitektfirmaet Snøhetta Oslo (Europa, Midtøsten, Afrika), var tidligere sjefredaktør for Adresseavisen i Trondheim og bygget deretter opp Digital Norway som deres første sjef. Tor Olav er utdannet fra NHH med en MBA fra CBS, flyttet som 23-åring til en småby i Kina i Jiangxi-provinsen, underviste der på høyskole og startet en avis og en kino. Har senere bodd kortere perioder i Shanghai og vært mye på reise i Kina.