Styrets rolle under koronakrisen

I en krise som vårens korona-pandemi har skapt, må styremedlemmer være innstilt på å stille opp, være tilgjengelige og bruke ekstra mye tid på styrevervet sitt. Tidligere i våres delte vår generalsekretær Gro Brækken sine tips til styrearbeid under koronakrisen i en artikkel i Dagens Perspektiv.

Det er utrolig hvor raskt vi lærer i en krisetid som korona-pandemien: Vi bruker Teams, Zoom og Whereby, og kan dokumentere at vi arbeider effektivt hjemmefra, selv de av oss som samtidig har fungert som lærervikarer og aktivitetsledere for egne barn.

Alt behøver der imot ikke læres gjennom egen dyrekjøpt erfaring. Tidligere i våres delte vår generalsekretær Gro Brækken sine tips til styrearbeid under koronakrisen i en artikkel i Dagens Perspektiv.

– Når situasjonen er alvorlig og man risikerer at hele bedriften velter, er det viktigere enn noen gang at styrene gjør jobben sin. Styret må være aktive og engasjere seg mer enn vanlig for å støtte administrasjonen i arbeidet med å håndtere krisen. Mange vil ha behov for hyppigere styremøter og tettere kontakt. Den største feilen er å ikke gjøre noe, oppsummerte Gro.

Her er hennes 5 tips til styrearbeid under koronakrisen:

1. Skaff dere oversikt. Be om konkret informasjon og gjennomgang av hele verdikjeden, nå og fremover.
2. Vær tett på. Hyppigere styremøter og rapporteringer, men belast ikke administrasjonen med nye utredninger. Sørg for at konsernsjef får og opplever støtte.
3. Ta grep. Styret plikter å ta stilling og gjennomføre tiltak hvis situasjonen er eller vil bli alvorlig.
4. Hold eierne oppdatert. Sørg for at investorene er orientert om situasjonen og hva som gjøres for å skape lønnsomhet og for å redde bedriften.
5. Dokumenter styrets arbeid. Les styrereferatene nøye, og sørg for at informasjon og tiltak er dokumentert. Informer forsikringsselskapet tidlig nok om mulige krav.